Adó 1 %

„Egyetlen gyertya fénye elűzi évezredek sötétjét”

Teremtsünk 1%-kal fényesebb jövőt! Missziónk a meditáció szellemi kultúrájának meghonosítása hazánkban.

Magyarországi Karma Kagyüpa Közösség
Technikai szám: 0059

Egyházunk alapítványának adatai:
Tiszta Fény Alapítvány
Adószám: 19703660-1-41

Rendelkező nyilatkozat kitöltése

 

 

 

 

Kedves Barátaink!

Nagy köszönetet szeretnénk mondani mindenkinek, aki az elmúlt évben is támogatta Egyházunkat adója 1%-val.

Miért fontos ez a fajta támogatás a Közösségünknek? Ez a felajánlás nem kerül pénzbe a támogatónak, ugyanakkor nagyon nagy összeg az Egyháznak, amiből fedezi a magas rezsi költségeket, folytatja a Tara templom továbbfejlesztési munkálatait, illetve a templom alatti szállás kialakítását, fenntartja az ingyen látogatható Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkot, Dharma könyveket ad ki, a Karmapa Ház költségeinek egy részét is ebből fizeti, stb.
Például a tari vagy a Baross utcai programokon való részvétel díjait azért tudjuk évek óta ezen a szinten tartani, mert a rezsi költségeket csak részben kell fedeznünk a programdíjból. Az 1%-os adófelajánlás összegéből tudunk a programok költségeihez hozzájárulni.
Tehát még egyszer köszönet mindenkinek, aki tavaly részt vett az információ terjesztésében, aki felajánlotta az adója 1%-át, és mindenek előtt Tiszteletreméltó Láma Csöpelnek, akinek a vezetésével Közösségünk folyamatos növekedésben és fejlődésben van.
De ne feledjük, újra közeleg az adóbevallás napja, és akkor újra megtehetjük eme felajánlást, mert ezzel azt is megjelöljük, hogy milyen irányt szeretnénk adni az életünknek, milyen értékrendet támogatunk, milyen világot szeretnénk.
Ha nem rendelkezünk az adónk 1%-ról, akkor az benn marad az állami költségvetésben.

 

Mire fordítottuk az emberek által felajánlott adó 1%-okat?

- A 2000-ben kapott 1%-ból építettük a Kőrösi Csoma Sándor emlékpavilont.
 
- 2001-ben három dharmakönyv kiadása valósult meg az évi felajánlásból.
 
- A 2002, 2003 ill. 2004-ben átutalt 1%-os felajánlást a csillaghegyi Karma Dordzse Ling Meditáció Központunk megvételéhez felvett bankkölcsön visszafizetésére fordítottuk.
 
- 2005-ben megvásároltuk Közösségünk részére a buddhista kánon tibeti szentkönyveit, a Kangyur-t és a Tengyur-t (Buddha Sákjamuni tanításának gyűjteményét és a nagy tanítók által ezekhez a tanításokhoz fűzött kommentárokat).
 
- 2006-ban közel két évig tartó előkészítő munkával megszerveztük a Maitreya Project keretében világkörüli úton lévő Buddha Ereklyék Magyarországra érkezését és a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett Ereklye Kiállítást, melyen 11.000 látogató kapott áldást Buddha Ereklyéivel.
 
- 2007-re terveztük a budapesti belvárosi központ létrehozását, amelynek megvalósulása akkor még váratott magára. Mindazonáltal a 2007-ben az egyházunk javára átutalt felajánlást erre a célra különítettük el.
 
- 2008-ban megvalósult a belvárosi központ megvásárlása és elindítása (Karmapa Ház), valamint augusztusban a Buddha Ereklye Kiállítás újbóli megszervezése és lebonyolítása, melyen 14.000 látogató találkozott a Megvilágosodott Mesterek hátrahagyott Ereklyéivel.

- 2009-ben elkezdődött a Magyarországon egyedülálló, tibeti stílusú Tara Templom építése Taron, a Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark területén. A Templom alsó szintje magába foglal közösségi és szálláshelyeket. Első ütemben elkészült a szerkezetkész épület, a második ütemben elkészült a Templom, melyben 2012 nyara óta rendszeresen megvalósulnak rövidebb elvonulások, meditáció kurzusok, tanítások, beavatások, vallási szertartások és ünnepségek.
 
Harmadik ütemben elkészültek a szálláshelyek és közösségi helyiségek, elkezdődött a templomhoz vezető lépcső építése és a parkosítás. Majd ezután a templomban lévő Sakjamuni Buddha szobor diszítő festése,  tetődíszek és a főlépcső is elkészültek.
 
A 2009-2015 évi 1%-os felajánlásokat - az egyéb adományok mellett - mind a templomépítésre és a felsorolt munkák elvégzésére fordítottuk.
 
2016-ban az 1 %-okból elkészült a Négy Nagy Tibeti Védelmező Király fala és mozaikképei.

Minden adomány nagy megbecsülésnek örvend!

Az ébredés szelleme
Szülessen meg azokban
Kikben nem született meg,
Akikben megszületett
Soha meg ne gyengüljön mindig csak erősödjön!