Tara Templom

Tara Templom

Napi meditációk, amin bárki szabadon részt vehet:
Reggel Zöld Tara meditáció
Este Mahakala, Szur és Csenrézi meditáció

Az Emlékpark területén felépült az összes lény boldogságáért, tekintet nélkül faji, nemzeti, vallási vagy egyéb elkötelezettségre a Szabadító Buddha Anya Templom.

A Templomot Tiszteletreméltó Cültrim Rinpocse és Láma Csöpel avatta fel 2011-ben, melyet azóta is több neves és kiváló tibeti mester szentelt meg.

Az épület az ősi hun templomok építészeti stílusát követi, melyet Tibetben és Mongóliában őriznek mind a mai napig. Ez az első ilyen templom Magyarországon, megalkotása által ősi hagyományunk hatalmas fájának élő hajtását telepítettük hazánk termőföldjébe az ázsiai őshaza távoli vidékéről.

2009-ben elkezdődött a Magyarországon egyedülálló, tibeti stílusú Tara Templom építése Taron, a Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark területén. A Templom alsó szintje magába foglal közösségi és szálláshelyeket.

Első ütemben elkészült a szerkezetkész épület, a második ütemben elkészült a Templom, melyben 2012 nyara óta rendszeresen megvalósulnak rövidebb elvonulások, meditáció kurzusok, tanítások, meghatalmazások, vallási szertartások és ünnepségek.

Harmadik ütemben elkészültek a szálláshelyek és közösségi helyiségek, elkezdődött a templomhoz vezető lépcső építése és a parkosítás.

A 2009-2013 évi 1%-os felajánlásokat - az egyéb adományok mellett - mind a templomépítésre és a felsorolt munkák elvégzésére fordítottuk.

 

Tara Templom Tara Templom  Tara TemplomTara Templom  Tara Templom Tara Templom  Tara Templom